Camera-inspectie

Door een specialist uw schoorsteen of ventilatiekanaal te laten inspecteren kunt u grote problemen voorkomen. Dakonderhoud Nederland maakt hierbij gebruik van een camera-inspectie met een geavanceerd camerasysteem. Het voordeel van een dergelijk systeem is dat hak- en breekwerk niet nodig is. Knelpunten, verstoppingen en zelfs asbest kan worden opgespoord met een camera-inspectie. Ook de opbouw van een kanaal kan worden bekeken. Een camera-inspectie is aan te raden wanneer de schoorsteen lange tijd niet is gebruikt. Of juist als u geen bewijs hebt gekregen van het vegen en inspecteren van de schoorsteen bij bijvoorbeeld de aankoop van een bestaande woning. We maken gebruik van een camerasysteem dat speciaal voor deze werkzaamheden is ontwikkeld. Eventuele scheuren en gebreken kunnen eenvoudig worden opgespoord. Met een camera-inspectie voorkomt u dus verrassingen. Laat u het niet uitvoeren? Dan loopt u enkele risico’s. Zo kan er koolmonoxidevergiftiging optreden of een schoorsteenbrand. Daarnaast kan het creosoot overslaan, waardoor stankoverlast kan ontstaan. Deze stank kan zelfs weken blijven hangen.

Elk jaar komen er nog veel schoorsteenbranden voor. De oorzaken liggen vaak in achterstallig onderhoud, slechte aansluitingen of het stoken van een verkeerde brandstof. Het rookkanaal loopt vaak de meeste schade op bij een schoorsteenbrand. De temperaturen lopen op tot wel 700 graden Celsius. Een veelvoorkomend gevolg: scheuren in het kanaal. Daarnaast is het water dat de brandweer gebruikt om de brand te blussen ook schadelijk voor de schoorsteen. Ook na een schoorsteenbrand is het dus aan te raden om een camera-inspectie te laten uitvoeren.

Als u de schade bij de verzekering meldt, wil deze verzekering altijd bewijs zien dat u de schoorsteen heeft laten inspecteren voordat ze een schadevergoeding uitkeren. Kunt u dit niet overhandigen, zal in veel gevallen de verzekering geen vergoeding uitkeren.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Bel de dichtstbijzijnde vestiging bij u in de buurt.

Utrecht

Noord-Holland

Noord-Brabant

Flevoland

Gelderland

Zuid-Holland

Stuur ons een bericht!

Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.