Gratis offerte Geen voorrijkosten Gecertificeerde medewerkers
Lekkage? Bel direct onze spoedlijn 085 1308270
bel ons Bel direct 085 130 8270

Voor Flexibel rookkanaal bent u bij Dakonderhoud Nederland aan het juiste adres.

klik hier voor een vrijblijvende offerte

Home » Schoorsteen » Rookkanalen » Flexibel rookkanaal

Flexibel rookkanaal

Woningen van voor 1980 hebben doorgaans schoorsteenkanalen die gemetseld zijn. Het kan ook voorkomen dat ze door middel van Valbrenta kanalen opgetrokken zijn. Er kunnen echter lekkages optreden in de schoorsteen. Dit kan veroorzaakt worden door een brand, rookgassen of juiste door ouderdom. Scheurvorming  (door bijvoorbeeld verzanden van de voegen) zorgt ervoor dat stank en rook in de woning terecht kan komen. Hier is echter wel een oplossing voor.Een RVS flexibel rookkanaal kan in de schoorsteen geplaatst worden.

Het voordeel is dat het een veilige oplossing is en dat het vaak zonder hak- en breekwerk geplaatst kan worden. Door het aan te brengen in het huidige rookkanaal wordt dit gerealiseerd. Het wordt rechtstreeks op de kachel aangesloten. Het is namelijk niet aan te raden om een kachel aan te sluiten op een rookkanaal dat al lange tijd niet is gebruikt. Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren.

Doordat dergelijke lekkages ontstaan, kan ook koolmonoxide de kamer intrekken. Dit is een onzichtbare en reukloze gas dat een levensgevaarlijke situatie oplevert, zeker als het rookkanaal via een slaapkamer loopt. Ook is er een kans op een schoorsteenbrand. Helaas sterven jaarlijks ongeveer 12 Nederlandse aan de gevolgen van koolstofmonoxide en moet de brandweer nog te vaak uitrukken voor een schoorsteenbrand.

Het is aan te raden regelmatig uw schoorsteen te laten controleren. Dakonderhoud Nederland kan dit doen door middel van een camera inspectie. Dit kost €45,- door het inmeten. Wacht niet tot de problemen er komen, maar werk proactief door een flexibel schoorsteenkanaal te laten installeren in uw schoorsteen.

Bel ons nu voor een vrijblijvende offerte 0851308270

Contact formulier

Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid