Gratis offerte Geen voorrijkosten Gecertificeerde medewerkers
Lekkage? Bel direct onze spoedlijn 085 1308270
bel ons Bel direct 085 130 8270

Voor Schoorsteenvegen bent u bij Dakonderhoud Nederland aan het juiste adres.

klik hier voor een vrijblijvende offerte

Home » Schoorsteen » Schoorsteenvegen

Het ontstaan van een schoorsteenbrand:

Onverbrandbare deeltjes kunnen in het rookkanaal terechtkomen. Ze kunnen zich aan de wand hechten, waardoor een roetlaag ontstaat. Deze laag wordt ook wel creosoot genoemd. Het is brandbaar en bij een hoge temperatuur (van ongeveer 500 graden Celsius) kan het in brand vliegen. Een dergelijke brand is te herkennen aan het typerende loeiend geluid uit de schoorsteen. Het kan soms ook samengaan met vonken of vuur uit de schoorsteen. Het beste wat u kunt doen in dit geval is de luchttoevoer direct sluiten, het vuur doven met zand en natuurlijk de hulpdiensten waarschuwen.

Regelmatig vegen van de schoorsteen voorkomt dat deze deeltjes zich hechten aan de binnenkant van het rookkanaal. Op deze manier wordt de kans op een brand beperkt

Bel ons nu voor een vrijblijvende offerte 0851308270

Waarom moet een schoorsteen geveegd worden?

Een schoorsteen dient met enige regelmaat geveegd te worden voor uw eigen veiligheid. Daarnaast willen verzekeraars ook bewijs van onderhoud zien wanneer er sprake is van een schoorsteenbrand. Wij werken met ervaren schoorsteenvegers. Deze zorgen voor een optimale staat van uw schoorsteen en rookkanaal. Veiligheid en gezondheid staat altijd voorop wanneer u een kachel of openhaard stookt. Minimaal eenmaal per jaar dient de schoorsteen geveegd te worden. Dakonderhoud Nederland raadt u ook aan om eenmaal per jaar een onderhoudsbeurt te geven aan de schoorsteen. Gebruikt u de kachel als hoofdverwarming, dan is tweemaal per jaar aan te raden. Goed onderhoud is de voorwaarde voor brandverzekering. U moet namelijk kunnen aantonen dat uw schoorsteen in goede staat is, als er sprake van een brand is.

De werkzaamheden

Dakonderhoud Nederland veegt een schoorsteen met 2 personen. 1 persoon blijft binnen en voert daar de werkzaamheden uit en de ander gaat het dak op. De stookhaard wordt volledig afgedekt. Dit voorkomt dat roet in de kamer komt. We beschikken over uitstekend gereedschap waarmee we de schoorsteen van bovenaf vegen. Het kanaal wordt natuurlijk geïnspecteerd en we bieden u een totaaloverzicht na afloop. Dit maakt duidelijk in welke staat de schoorsteen op dat moment verkeert. De kap en de vonkenvangers worden ook geïnspecteerd.

Contact formulier

Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid