Gratis offerte Geen voorrijkosten Gecertificeerde medewerkers
Lekkage? Bel direct onze spoedlijn 085 1308270
Spoed? Bel direct 085 130 8270

Vogelnesten

 

Home » Vogelnesten

Vogelnesten

Vaker dan u denkt zorgen vogelnesten voor verstoppingen in schoorsteenkanalen. Een vogelnest in uw schoorsteen kan zeer gevaarlijk zijn. Het vogelnest kan namelijk de luchttoevoer belemmeren, waardoor er geen zuurstofrijke lucht bij het vuur kan komen. Dit kan ervoor zorgen dat er giftige rook uw huiskamer binnenkomt. Ook kan het nestmateriaal van het vogelnest vlam vatten en zo een schouwbrand veroorzaken. Allemaal zaken die u liever wilt voorkomen. Daarom is het verstandig om minimaal één keer per jaar de uw schoorsteen na te laten kijken door een specialist.

Wanneer wij een vogelnest in uw schoorsteen aantreffen, zullen we deze in overleg met u met nestboren verwijderen. Vaak zien we dat er zich in de loop van de tijd meerdere nesten op elkaar in uw schoorsteen hebben gestapeld. Het is daardoor soms lastig te bepalen hoelang het duurt om de vogelnesten te verwijderen. De totale kosten van het verwijderen van vogelnesten berekenen we daarom aan de hand van een uurtarief. Zo kunnen we u altijd de beste service bieden voor uw specifieke situatie. Na het verwijderen van het vogelnest(en) raden we aan om ook een schoorsteenkap te plaatsen, zodat vogels zich niet nogmaals in uw schoorsteen kunnen nestelen.

Wij helpen u graag!

Wees er op tijd bij

Veel mensen schakelen pas een dakdekker in wanneer het al te laat is. Tegenwoordig merkt u vanwege de uitstekende isolatie van uw dak vaak niet direct zelf op dat problemen zijn. Zelfs algen of mos kunnen voor onverwachte beschadigingen aan uw dak zorgen; het vocht dat hierin is opgeslagen zal in de winter bevriezen en zo de kwaliteit van uw dakpannen aantasten. Dit kan u voorkomen door uw dak tijdig schoon te laten maken en een beschermende dakcoating te plaatsen. Door uw dak jaarlijks te laten checken op zwakke plekken kan dit alles voorkomen worden. Wanneer wij een dakinspectie uitvoeren, letten wij op de staat van verschillende dakonderdelen:

  • Schoorsteen
  • Dakpannen en dakgoten
  • Regenpijpen
  • Boeidelen
  • Windveren

Juist bij deze onderdelen van het dak kunnen veel problemen worden voorkomen. Dakpannen kunnen bijvoorbeeld los komen te liggen waardoor er op een gegeven moment lekkages kunnen ontstaat. Of nog erger, dakpannen kunnen van het dak af vallen en zo op de grond veel schade aanrichten. Zelfs binnen in uw gebouw kunnen problemen zoals vocht en schimmel op muren worden voorkomen door uw dak tijdig te laten controleren. Al deze zaken zullen bij een dakinspectie aan het licht komen en waar mogelijk direct worden verholpen door onze gekwalificeerde dakdekkers.

Kleine investering

Een dakinspectie hoeft geen grote investering te zijn. Vaak is het slechts één keer per jaar nodig om uw dak te laten controleren. Onze dakdekkers lopen dan meteen alle onderdelen van uw dak na. Indien nodig kunnen er op dat moment onderhoudswerkzaamheden worden verricht om de conditie van uw dak te verbeteren. Uiteraard krijgt u altijd inzicht in de kosten van het dakonderhoud, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Wij werken altijd helder en inzichtelijk!
Het grote voordeel van een jaarlijkse dakinspectie is het feit dat grotere problemen aan uw dak voorkomen kunnen worden. Hierdoor kan uw dak vele jaren langer meegaan dan wanneer u uw dak nooit laat inspecteren. Het loont dus zeker om uw dak regelmatig te laten inspecteren door een deskundige op het gebied van dakbedekking!

Contact formulier

Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid