Dakonderhoud Nederland

Dubbelwandig rookkanaal aanleggen?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Dubbelwandig rookkanaal aanleggen voor de woning

Een dubbelwandig rookkanaal is handig wanneer u gebruik wilt maken van een openhaard of kachel in de woning. Bij het gebruiken van een openhaard of kachel is het belangrijk dat er een weg is waar het rook kan ontsnappen. Het rook mag niet zomaar rondhangen in de woning. Rook is schadelijk voor de gezondheid en het is belangrijk dat het niet wordt ingeademd. Voordat u een openhaard of kachel in de woning gebruikt is het altijd belangrijk om te kijken of de rook ergens naartoe kan ontsnappen. Wanneer u al een openhaard hebt, is het belangrijk om de staat van de schoorsteen te bekijken. Wanneer u nog geen schoorsteen hebt, is het belangrijk om een dubbelwandig rookkanaal aan te leggen.

Een dubbelwandig rookkanaal aanleggen

Voor het aanleggen van een dubbelwandig rookkanaal is het belangrijk om dit te laten doen door een expert. Een rookkanaal is een essentieel deel van een woning wanneer u gebruik wilt maken van een kachel of openhaard. Wanneer u nog geen schoorsteen hebt, kan er een nieuw rookkanaal aangelegd worden op de plek waar u een kachel of openhaard wilt gaan gebruiken. Wanneer u door ons er eentje laat aanleggen zullen wij op een vakkundige wijze eentje monteren in de woning die voldoet aan alle veiligheidseisen. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen we een afspraak maken om een nieuw rookkanaal te plaatsen. Dit kunnen wij meestal in een dag al monteren. Dit betekent dat u dezelfde dag al gebruik kunt maken van uw nieuwe dubbelwandig rookkanaal.

Een nieuw rookkanaal aanleggen naast een schoorsteen

Wanneer u al een schoorsteen hebt dat het rook kan wegvoeren, is het nog steeds mogelijk om een dubbelwandig rookkanaal aan te leggen. Er zijn een aantal redenen waarom u voor deze optie zou kunnen kiezen. U kunt het ten eerste doen doordat de oude schoorsteen niet meer in staat is om het rook weg te voeren uit de woning. Het is daardoor niet meer veilig om een openhaard of kachel te gebruiken. De schoorsteen kan niet meer goed werken door de schade dat wordt aangericht aan de schoorsteen. Denk aan de verschillende weersomstandigheden die de buitenkant van de schoorsteen kunnen beschadigen of het verstoppen van de schoorsteen door het simpelweg vaak gebruiken van een kachel of openhaard. Het kan vaak veel geld kosten om de schoorsteen te onderhouden. Soms is het voordeliger wanneer u de schoorsteen vervangt door een nieuw rookkanaal. Een nieuw rookkanaal kan makkelijker onderhouden worden en wordt minder snel beschadigd.

Vraag bij ons een offerte aan voor een nieuw rookkanaal

Door contact met ons op te nemen kunnen we meestal binnen een dag al een nieuw rookkanaal aanleggen. Dit betekent dat u op dezelfde dag van installatie al meteen gebruik kan maken van uw openhaard of kachel. Wij zijn telefonisch bereikbaar en we kunnen binnen 24 uur al op locatie komen om te bekijken wat wij voor u kunnen doen. Na de inspectie voor een nieuw rookkanaal kan er direct een offerte gemaakt worden voor de klus.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?