Dakonderhoud Nederland

Schoorsteen renovatie nodig?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Schoorsteen renovatie uitvoeren

Schoorsteen renovatie is vaak nodig wanneer de schoorsteen te veel beschadigd is. Een schoorsteen kan door de jaren heen veel beschadigingen oplopen. Het is belangrijk dat de schoorsteen in een goede conditie gehouden wordt om ervoor te zorgen dat u veilig binnen de woning kunt gaan stoken. Er zijn veel oorzaken waardoor een schoorsteen beschadigd raakt. Zo kan het komen door de verschillende weersomstandigheden waardoor de buitenkant van de schoorsteen wordt beschadigd. 

Maar het kan ook beschadigd worden door simpelweg het te veel gebruiken van de schoorsteen. De schoorsteen kan van de binnenkant te vies worden waardoor het verstopt raakt. Het is belangrijk dat u niet gaat stoken wanneer een schoorsteen in een slechte conditie is. Wij kunnen zorgen voor schoorsteen renovatie zodat je weer zorgeloos kunt gaan stoken in de woning.

Waarom schoorsteen renovatie uitvoeren?

Schoorsteen renovatie is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat u op een veilige manier binnen een woning kan gaan stoken. Bij het stoken komt er veel rook vrij. De rook van het stoken wilt u liever niet inademen. Het is slecht voor de gezondheid en kan voor veel schade aan het lichaam verrichten. Bij te veel schade aan de schoorsteen kunnen er lekkages ontstaan. Door lekkages kan de stank en rookgassen van het stoken in de woning blijven hangen. 

Ook kan er koolmonoxide vrijkomen in de lucht dat erg gevaarlijk is. Koolmonoxide is namelijk een gas dat reukloos is en u niet kunt zien. U kunt dus nooit weten of er koolmonoxide in de lucht is. Bij oudere schoorstenen is de kans groter dat er scheuren of lekkages zijn ontstaan. Het kan erg gevaarlijk zijn om de openhaard of kachel te gebruiken wanneer u niet eerst de schoorsteen hebt gecontroleerd. Schoorsteen renovatie is dus belangrijk voor de veiligheid van de bewoners.

Beschadiging aan de buitenkant van de schoorsteen

Doordat een schoorsteen boven een dak uitsteekt, zal het veel worden blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Het is daarom belangrijk om regelmatig inspecties te doen. De beschadigingen van weersomstandigheden kunnen de kwaliteit van de schoorsteen negatief beïnvloeden. Om de zo veel tijd is een schoorsteen dus aan renovatie toe. Ook wanneer u niet vaak gebruik maakt van de schoorsteen is dit nodig. Aan de buitenkant wordt meestal het metselwerk aangetast door de verschillende weersomstandigheden. 

Meestal moet er enkel het metselwerk opnieuw bijgevoegd worden. Ons team kan de schoorsteen aan de buitenkant inspecteren en kijken of het nodig is om het metselwerk op te knappen. Voor extra bescherming tegen de weersomstandigheden kan er een laagje waterafstotend impregneermiddel toegevoegd worden. Hierdoor zullen de stenen van de schoorsteen geen vocht meer absorberen waardoor de levensduur wordt verlengd.

Beschadiging aan de binnenkant van de schoorsteen

Beschadigingen aan de binnenkant van de schoorsteen zijn lastiger te zien. Het is daarvoor nodig om een camera inspectie uit te voeren. Met een camera inspectie kan er gekeken worden hoe de schoorsteen er van de binnenkant uitziet. Ook wij zijn in te schakelen wanneer het nodig is voor schoorsteen renovatie aan de binnenkant van de schoorsteen.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?