Dakonderhoud Nederland

Camera inspectie van de schoorsteen nodig?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Camera inspectie laten uitvoeren voor de schoorsteen

Een camera inspectie kan gebruikt worden om de staat van een schoorsteen te bekijken. Een schoorsteen is een belangrijk deel van een woning. Het zorgt er namelijk voor dat de schadelijke rookgassen de woning kunnen verlaten zodat u ze niet inademt. Het is belangrijk dat een schoorsteen in een goede conditie wordt gehouden zodat de schadelijke gassen niet in de woning blijven hangen. Meestal bevindt de schoorsteen zich boven de stookplaats. 

Dit zorgt ervoor dat de rook dat wordt gemaakt bij het stoken gelijk via de schoorsteen de woning kan verlaten. Voordat u begint met stoken is het belangrijk om te kijken of de schoorsteen nog goed werkt. Wanneer de schoorsteen verstopt is, zullen de rookgassen in de woning blijven hangen. Met een camera inspectie kan er gekeken worden of de schoorsteen nog in een goede staat is om gebruikt te worden.

De conditie van de schoorsteen controleren met een camera inspectie

Een schoorsteen kan door de jaren heen beschadigd raken. Dit komt door de verschillende weersomstandigheden van buitenaf. De schoorsteen kan hierbij zowel aan de buitenkant, als van de binnenkant beschadigd raken. Omdat een schoorsteen boven de daken uitsteekt, is dit een punt dat relatief veel belast wordt door de verschillende weersomstandigheden. Het is daarom belangrijk om hier regelmatige inspecties te doen om te kijken of het nog in een goede conditie is om te gebruiken. 

Met een camera inspectie kan er aan de binnenkant van de schoorsteen gekeken worden of hier nog alles in orde is. Naar aanleiding van de inspectie kan er besloten worden dat het nodig is om de binnenkant van de schoorsteen op te knappen. Het opknappen van een schoorsteen komt met een aantal voordelen. Zo zult u geen gevaar lopen bij het stoken in een woning, bent u milieuvriendelijker bezig en verlengt u de levensduur van de schoorsteen. Neem contact met ons op, en wij zorgen ervoor dat de schoorsteen er in een uitstekende staat wordt achtergelaten.

Vraag een offerte aan voor de schoorsteen inspectie

Voordat we beginnen met het leggen van de dakbedekking controleren we eerst of het dak schoon is. Dit is namelijk erg belangrijk. Nadat dit allemaal goed schoon is begint onze dakdekker met het rollen van de bitumen tot het dak geheel bedekt is. Wanneer dit uiteindelijk past pakt de dakdekker de brander erbij. Met de brander wordt het materiaal uiteindelijk bevestigd. Hierna komt er nog een stap. 

Hierbij wordt de rol nog beter bevestigd door het aan te drukken met een aandrukrol. Hierdoor kan het geheel nog beter aansluiten. Zo kunt u uiteindelijk nog langer genieten van uw nieuwe dak! Wilt u meer weten over dit type dakbedekking? Neem zeker eens contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Een betrouwbare dak specialist

De afgelopen jaren hebben wij veel daken met bitumen dakbedekking gelegd. We zien dit materiaal in Nederland dan ook erg vaak, en dat is niet zo gek. Bijna alle platte daken in Nederland bestaat uit bitumen dakbedekking. 

Dit materiaal wordt gemaakt van ruwe olie, en daarom is dit materiaal zo geschikt. Het is namelijk erg waterdicht en beschermd daarnaast ook goed tegen chemische stoffen.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?