Dakonderhoud Nederland

Op zoek naar een professionele schoorsteen veger?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Schoorsteenvegen professioneel laten uitvoeren

Schoorsteenvegen is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoorsteen optimaal werkt bij het stoken. Tijdens het stoken kunnen kleine deeltjes opstijgen en in het rookkanaal terechtkomen. Anders dan rookgassen, kunnen deze kleine deeltjes de schoorsteen niet verlaten. Deze kleine deeltjes blijven dus in de schoorsteen zitten. Als gevolg kan er een roet laag ontstaan in de schoorsteen die ervoor zorgt dat de schoorsteen niet meer optimaal kan gaan werken. 

Bij het stoken binnen een woning is het daarom belangrijk om regelmatig de schoorsteen schoon te maken. Schoorsteenvegen kan professioneel door als gedaan worden waardoor je weer voor een tijdje geen zorgen meer hoeft te maken tijdens het stoken. Vraag bij ons een offerte aan om uw schoorsteen schoon te laten vegen.

Schoorsteenvegen om branden te voorkomen

De kleine deeltjes die achtergelaten worden tijdens het stoken zorgen er niet alleen voor dat de binnenkant van de schoorsteen een laagje roet krijgt. Het verhoogt ook de kans dat er branden zal ontstaan tijdens het stoken. Dit is erg gevaarlijk en moet zo goed mogelijk voorkomen worden. De deeltjes die vrijkomen tijdens het stoken wordt creosoot genoemd. Creosoot is brandbaar bij een temperatuur van 500 graden. Wanneer er een dikke laag van deze stof in de schoorsteen zit, kunt u zich voorstellen dat er enorme branden kunnen ontstaan tijdens het stoken. Het kan spontaan in brand vliegen en u hoort opeens een loeiend geluid in de schoorsteen. 

Om de brand te stoppen is het belangrijk om direct de luchttoevoer te sluiten in de schoorsteen. Een vuur heeft zuurstof nodig om te blijven branden. Door de lucht toevoer af te sluiten zal de brand stoppen. Deze situaties kunnen erg gevaarlijk zijn, het is daarom belangrijk om de schoorsteen eerst te inspecteren voordat u er gebruik van maakt. U weet maar nooit of uw schoorsteen kans heeft om in brand te vliegen.

Rookgassen optimaal wegvoeren

Door een laag roet in de schoorsteen kan het ook voorkomen dat de rookgassen niet zo goed de woning kunnen verlaten. Het is belangrijk dat rookgassen goed weggevoerd kunnen worden zodat de rook niet zal blijven hangen in de woning. De rook is slecht voor de gezondheid waardoor het belangrijk is dat u het niet inademt. Om de rook goed weg te laten voeren is het belangrijk dat de schoorsteenkanaal vrij is van vuil tijdens het stoken zodat de rook makkelijk weggevoerd kan worden. Als er tijdens het stoken een stank blijft hangen, dan weet u dat de schoorsteen toe is aan een schoonmaak. Wanneer u schoorsteenvegen door ons laat uitvoeren, zorgen wij ervoor dat de schoorsteen er van de binnenkant weer goed uitziet. U kunt dan zorgeloos weer gebruik maken van de openhaard of kachel zonder dat er schadelijke stoffen in de woning terecht komen.

Vraag een offerte aan voor een inspectie en de schoonmaak

Door telefonisch contact met ons op te nemen kunnen we de schoorsteen gaan inspecteren om te kijken of schoorsteenvegen nodig is. Wij kunnen binnen 24 uur al op locatie komen om de schoorsteen te bekijken. De inspectie wordt gedaan door een expert zodat u zeker weet dat de schoorsteen veilig wordt achtergelaten.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?