Dakonderhoud Nederland

Nieuw rookkanaal nodig?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Flexibel rookkanaal installeren in de woning

Wanneer u al een schoorsteen hebt in de woning, is het mogelijk om een flexibel rookkanaal aan te leggen. Een rookkanaal is belangrijk wanneer u gebruik wilt maken van een kachel of een openhaard in de woning. Het gebruiken van een kachel of openhaard kan veel rook produceren. Het rook moet ergens naartoe kunnen gaan. Rookkanalen zijn gemaakt om de rookgassen op een veilige manier uit de woning te voeren. Zo blijft de rook niet in de woning hangen en ademt u deze giftige gassen niet in. Wij beschikken over de expertise om een flexibel rookkanaal in de woning te installeren. Zo kunt u in de koude periodes warm gehouden worden door een kachel of openhaard te gebruiken.

Waarom kiezen voor een flexibel rookkanaal?

Veel oudere woningen beschikken al over een mooie schoorsteen waarmee de rook weggevoerd kan worden. Echter kan een schoorsteen flink wat beschadigingen oplopen door de jaren heen. Ook raakt een schoorsteen verstopt wanneer u er veel gebruik van maakt. Voordat u een kachel of openhaard gebruikt, is het daarom nodig om eerst te controleren of de schoorsteen nog in een goede staat is om de rook weg te voeren. Een schoorsteen kan veel soorten beschadigingen oplopen waardoor het niet meer veilig is om een kachel of openhaard te gebruiken. 

Zo kunnen er bijvoorbeeld lekkages of scheurvorming ontstaan in de schoorsteen. Hierdoor blijft een deel van de stank en rook hangen in de woning. Dit is natuurlijk niet prettig en is ook slecht voor de gezondheid. U heeft natuurlijk de keuze om de schoorsteen weer op te knappen door beschadigingen te repareren en de schoorsteen goed schoon te maken. Maar dit kan aardig wat geld kosten en in de toekomst zal u dit weer moeten doen.

Een goede oplossing hiervoor is het aanleggen van een flexibel rookkanaal. Hiermee zorgt u ervoor dat er een nieuw kanaal wordt aangelegd waar het rook uit kan ontsnappen. De oude schoorsteen hoeft hierdoor niet meer bijgehouden te worden doordat er een andere afvoer wordt gebruikt om de rookgassen uit de woning te krijgen. Dit zal u zowel nu als in de toekomst veel kosten kunnen besparen.

Ruimte besparen bij het installeren van een nieuw rookkanaal

Het installeren van een flexibel rookkanaal kan alleen gedaan worden wanneer u al in bezit bent van een schoorsteen. Bij deze methode van het aanleggen van een nieuw rookkanaal wordt de oude schoorsteen gebruikt om een nieuw rookkanaal in te bouwen. Bij een flexibel rookkanaal wordt er geen extra ruimte gebruikt om de rookgassen weg te voeren. Het nieuwe rookkanaal maakt gebruik van de schoorsteen om de rookgassen weg te voeren.

Makkelijker onderhouden van een rookkanaal

Bij een schoorsteen is het belangrijk dat er regelmatig wordt gekeken naar de conditie waar het in bevindt. Een schoorsteen mag namelijk niet gebruikt worden wanneer het voor een lange tijd niet meer is gecontroleerd. Door lekkages kan er namelijk koolmonoxide in de kamer komen. Het is een reukloos en onzichtbaar gas waardoor het erg gevaarlijk is. Regelmatig de schoorsteen controleren kan op de lange termijn veel geld kosten. Met een nieuw schoorsteen kanaal kun je flink wat problemen voorkomen.

Dakdekker

De stappen voordat bitumen dakbedekking wordt geplaatst

Voordat we beginnen met het leggen van de dakbedekking controleren we eerst of het dak schoon is. Dit is namelijk erg belangrijk. Nadat dit allemaal goed schoon is begint onze dakdekker met het rollen van de bitumen tot het dak geheel bedekt is. Wanneer dit uiteindelijk past pakt de dakdekker de brander erbij. Met de brander wordt het materiaal uiteindelijk bevestigd. Hierna komt er nog een stap. 

Hierbij wordt de rol nog beter bevestigd door het aan te drukken met een aandrukrol. Hierdoor kan het geheel nog beter aansluiten. Zo kunt u uiteindelijk nog langer genieten van uw nieuwe dak! Wilt umeer weten over dit type dakbedekking? Neem zeker eens contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?