Dakonderhoud Nederland

Een expert nodig voor de voegen van de schoorsteen?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Schoorsteen voegen goed onderhouden

Het is belangrijk om goed op de schoorsteen voegen te letten bij oudere schoorstenen. Oudere schoorstenen hebben vaak het probleem dat de voegen beginnen te verzanden. Dit kan ervoor zorgen dat er lekkages ontstaan in de schoorstenen. Het is belangrijk dat een schoorsteen goed wordt onderhouden zodat het stoken in de woning niet voor gevaren kan zorgen. Tijdens het stoken komen er veel gassen vrij die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. 

Wanneer de schoorsteen niet goed wordt onderhouden, kunnen deze gassen blijven rondhangen in de woning. Sommige gassen als koolmonoxide zijn niet te zien en niet te ruiken waardoor het erg gevaarlijk kan zijn wanneer het in de woning terecht komt. Deze stof kan vrijkomen wanneer de schoorsteen voegen niet goed worden onderhouden. Vraag een offerte bij ons aan en wij zullen jouw schoorsteen weer klaarmaken voor gebruik.

Verouderde schoorsteen voegen

Schoorsteen voegen kunnen door de tijd heen beginnen te verzanden. De voegen worden hierdoor poreus waardoor er lekkages kunnen ontstaan. Niet is erg gevaarlijk wanneer er een gaskachel of haard is aangesloten op de schoorsteen. Bij verzanding van de voegen ontstaat er terugslag van rook. Dit verhoogt de kans op koolmonoxidevergiftiging. Doordat koolmonoxide een gas is dat niet gezien of geroken kan worden, weet je nooit wanneer deze gas aanwezig is in de woning. 

Het gas is zo gevaarlijk omdat je nooit kunt weten of het gas zich bevindt in de woning. Vooral bij oudere schoorstenen is het dus belangrijk om te letten op de voegen. Voordat een schoorsteen gebruikt wordt is het altijd belangrijk om eerst de schoorsteen goed te inspecteren. Dit houdt in dat er wordt gekeken naar eventuele beschadigingen aan zowel de buiten- als de binnenkant van de schoorsteen.

Beschadigingen aan de buitenkant van de schoorsteen

De schoorsteen steekt boven het dak uit waardoor het extra wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de schoorsteen sneller beschadigd wordt bij extreme weersomstandigheden. Meestal hoeft de schoorsteen enkel gerenoveerd te worden bij de schoorsteen voegen. 

Maar het is wel belangrijk dat dit op tijd wordt gedaan. Om de schoorsteen voegen te vervangen is het vaak nodig om ze uit het metselwerk te hakken of uitbreken. Dit kan echter het metselwerk beschadigen. Wij beschikken over de nieuwste technieken en kennis waarmee we de voegen op een effectieve manier kunnen vrezen uit het metselwerk.

Onze ervaring met schoorstenen

Dakonderhoud Nederland is een team van experts die veel kennis en ervaring hebben op het gebied van daken. Wij hebben al ruim 40 jaar ervaring op het gebied en zijn gemotiveerd om constant door te blijven leren. Op deze manier blijven we op de hoogte van de nieuwste technieken en technologieën om onze taken nog beter uit te voeren. Onze experts staan klaar om een grondige inspectie van de schoorsteen uit te voeren om te kijken of het nodig is om de schoorsteen te renoveren. Zo kun jij gerustgesteld worden dat je veilig gebruik kan maken van de schoorsteen bij het stoken in de woning.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?