Dakonderhoud Nederland

Schoorsteenkap nodig?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Schoorsteenkappen installeren

Schoorsteenkappen zijn een slimme manier om de schoorsteen te beschermen tegen regen en vogels. Deze handige toevoegingen van een schoorsteen zijn essentieel wanneer je de levensduur van de schoorsteen wilt verlengen en minder vaak onderhoud aan de schoorsteen wilt gaan doen. Zo’n kap heeft een aantal voordelen waardoor het aan te bevelen is om het bij een schoorsteen te installeren. Onze specialisten zijn bevoegd om schoorsteenkappen te installeren bij de schoorsteen. Wij doen dit op een erg professionele manier en zullen ervoor zorgen dat de schoorsteen een langere levensduur heeft. Neem telefonisch contact met ons op en vraag een offerte aan.

Schoorsteenkappen om vogels tegen te houden

In de lente zoeken vogels naar een plek om te gaan broeden. Vogels houden van hoed beschutte warme plekken om een nest te gaan bouwen. Een schoorsteen is daarom de perfecte plek voor vogels om een comfortabel nest in te bouwen. Zonder schoorsteenkappen kunnen de vogels makkelijk in de schoorsteen komen en zich hierin gaan nestelen. Schoorstenen zijn direct verbonden met de woning. 

Het komt daardoor wel eens voor dat de vogeltjes in een woning terecht kunnen komen via de schoorsteen. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Een ander gevaar is dat wanneer de vogeltjes een nest gaan bouwen in de schoorsteen, het niet meer mogelijk is om de kachel of openhaard aan te zetten. Je wilt natuurlijk niet dat de vogeltjes al de rookgassen gaan inademen. De beste oplossing is om een kap over de schoorsteen te plaatsen zodat de vogels er niet meer in kunnen komen.

De omgeving beschermen

Schoorsteenkappen zorgen er ook voor dat tijdens het stoken de omgeving wordt beschermd. Tijdens het stoken stijgen er namelijk hete as deeltjes de lucht in. Dit wil je natuurlijk niet zomaar vrijlaten in de omgeving. Hete as deeltjes kunnen bijvoorbeeld op daken, planten of nomen vallen in de omgeving. Dit kan erg veel schade aanrichten waardoor een dak vaker gerenoveerd moet worden. Bovendien zijn de hete as deeltjes een groot gevaar voor brand wanneer het op bomen en planten terechtkomt. Schoorsteenkappen kunnen de hete as deeltjes tegenhouden zodat ze geen schade kunnen aanbrengen aan de omgeving.

Goede bevestiging van de kap

Het is belangrijk dat een kap goed wordt bevestigd. De kap steekt namelijk boven de woning uit waardoor het veel wordt blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. Bij extreme windvlagen kan de kap eraf vliegen wanneer het niet goed genoeg is bevestigd. Het kan daardoor voor veel schade zorgen dat je het liefst natuurlijk wilt voorkomen. Het is daarom belangrijk dat de kap goed wordt bevestigd aan de schoorsteen. Deze klus kun je het beste door een expert laten doen zodat je er zeker van bent dat de kap goed vast zit. Bij ons kun je terecht als je een schoorsteenkap wilt installeren op de schoorsteen. Wij zorgen ervoor dat het met zorg wordt geïnstalleerd zodat het niet voor problemen zal zorgen. Onze specialisten hebben veel ervaring en kennis op het gebied van daken. Bij ons kun je dus zeker terecht wanneer je een kap op een goede manier wilt laten monteren.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?