Dakonderhoud Nederland

Vogeloverlast op uw dak?

Controleer of wij een dakdekker bij u in de buurt hebben!
Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?

Wanneer u opzoek bent naar een professionele en vakkundige dakdekker!

Vogeloverlast oplossen en voorkomen

Vogeloverlast kan voor veel schade zorgen in een woning en kan zelfs leiden tot gevaren. Vogels kunnen zich nestelen in plekken die onbedoeld zijn voor vogels. Als gevolg kunnen de nesten zorgen voor brandgevaren en ze kunnen materialen van de woning beschadigen. Het repareren van de woning als gevolg van vogeloverlast kan vrij duur zijn. Het is daarom belangrijk dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost en in de toekomst wordt voorkomen. Wij hebben veel expertise op het gebied van dak onderhoud. Vogels nestelen zich vaak in plekken dichtbij of zelfs in het dak. Wij zijn in te schakelen om de vogels te identificeren in de woning en het probleem op te lossen. Ook kunnen wij maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de vogels niet meer terugkomen in de woning. Vraag bij ons een offerte aan om jouw vogel problemen direct op te lossen.

Vogeloverlast gevaren

Vogels houden ervan om in plekken te nestelen waar het warm en beschut is. Dit houdt de vogels warm in de koude winterdagen en zorgt voor een goede bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden. Hierdoor zijn er veel plekken op de daken die perfect zijn voor het bouwen van een nest. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder de dakpannen of de schoorsteen. 

De schoorsteen is een plek dat erg gevaarlijk is voor zowel de vogels als de bewoners zelf. Vogels bouwen namelijk nestjes van brandbaar materiaal. Een schoorsteen wordt vaak gebruikt voor het wegvoeren van rookgassen uit een openhaard of kachel. Naast de rookgassen kunnen er ook as deeltjes wegvliegen. Deze hete as deeltjes kunnen op het nest belanden waardoor het nestje spontaan in brand vliegt. Een brand in een schoorsteen is erg gevaarlijk en het is belangrijk dat het zo snel mogelijk wordt gedoofd. Dankzij het brandgevaar is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de vogeloverlast zo snel mogelijk wordt opgelost.

Naast het brandgevaar kan een nest ook zorgen voor verstoppingen in de schoorsteen. Als gevolg kunnen de gassen bij het stoken de woning niet goed verlaten en blijft een deel in de woning hangen. Deze gassen zijn erg gevaarlijk om in te ademen doordat ze slecht zijn voor de gezondheid. Verstopping is vooral gevaarlijk voor koolmonoxidevergiftiging. Koolmonoxide is een gas die je niet kunt zien en ook niet kunt ruiken. Het is dus heel lastig om te weten of er koolmonoxide in de woning bevindt.

Beschadiging aan de woning

Door vogeloverlast kan een woning ook ernstig beschadigd worden. Vogels kunnen namelijk het materiaal van de woning wegpikken. Ze pikken ten eerste de isolatie van de woning weg. Dit zorgt ervoor dat de woning steeds minder goed geïsoleerd is waardoor de warmte sneller uit de woning verdwijnt. Hierdoor moet er meer energie verbruikt worden om de woning op temperatuur te houden. Een andere manier waarop vogeloverlast beschadiging kan aanbrengen aan de woning is door middel van het groeien van schimmels. Bij het nestelen van de vogels zullen er schimmels beginnen te groeien wat als gevolg heeft dat het hout begint te rotten.

Direct een gratis offerte ontvangen?

Ja! wij hebben een dakkekker beschikbaar in uw buurt!
Wilt u direct een GRATIS offerte aanvragen?
Wat kunt u van ons verwachten?